RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tip van juf Brigit in tijden van corona: vragen met 'niet' en 'nooit'

PROVINCIE UTRECHT - Vorige week hebben we het gehad over denksleutels. Dit zijn prikkelende, creatieve vragen over uiteenlopende thema's. Denksleutels zorgen voor kritisch, analytisch, creatief en praktisch denken. Vandaag gaan we het hebben over 'niet' en 'nooit'.
Ben jij ook opeens juf mama of meester papa? Door het coronavirus zitten duizenden kinderen thuis en zitten ouders misschien met hun handen in het haar. Juf Brigit van de Anne Frankschool in Bunnik geeft bij RTV Utrecht iedere schooldag een tip om de komende weken toch vooral gezellig te houden.
De denksleutels stimuleren om 'out of the box' te denken. Voor kinderen zijn denksleutels soms best lastig. Ze lopen tegen dingen aan en weten soms een antwoord niet te verzinnen. Hier leren ze van doorzetten.

De Alfabet-sleutel hebben we vorige week gedaan. Deze week een tip van mij met de Nietus-sleutel. Hierbij denken kinderen na over vragen met de woorden 'niet' of 'nooit'. Laat je kind nadenken over de volgende vragen binnen het thema lente: Wat zie je nooit in de lente? of Wat gebeurt er nooit in maart of april? of Welke vraag zal een juf of meester nooit stellen in de lente?

Heb je oudere kinderen? Leuk om deze kinderen zelf een vraag te laten bedenken voor hun jongere broertje / zusje / vader / moeder. Veel plezier en succes!

Dit is de tiende tip van juf Brigit. Hier vind je tip 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -