RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Tip van juf Brigit in tijden van corona: tekenen in de zon

PROVINCIE UTRECHT - Volgens de weersverwachtingen zou het vandaag lekker zonnig weer worden. Een mooi moment om als juf met je klas naar buiten te gaan en te experimenteren met het zonlicht. Nu 'mijn' kinderen niet naar school kunnen vandaag geen opdracht voor op het schoolplein, maar voor thuis in de tuin!
Ben jij ook opeens juf mama of meester papa? Door het coronavirus zitten duizenden kinderen thuis en zitten ouders misschien met hun handen in het haar. Juf Brigit van de Anne Frankschool in Bunnik geeft bij RTV Utrecht iedere schooldag een tip om de komende weken toch vooral gezellig te houden.
Geef je kind de opdracht om een voorwerp uit huis te kiezen. Dit kan van alles zijn: speelgoed, keukenspullen, bouwmateriaal etc. Laat hem/haar het voorwerp in de zon zetten. Leg daarachter een tekenpapier.

Als het goed is zie je nu op het tekenpapier de schaduw van het voorwerp. Deze schaduw kun je overtrekken op het papier en zo maak je je eigen kleurplaat!

Leuk om te experimenteren hoe de schaduw groter of kleiner kan worden op papier: wat is daar voor nodig? Wat moet je doen met het voorwerp? Wat gebeurt er als je meerdere voorwerpen naast/voor/achter elkaar zet? Bij deze tip werkt je kind hard aan rekendoelen: meten en meetkunde!

Dit is de elfde tip van juf Brigit. Hier vind je tip 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 en 10.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -