RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Huisartsen krijgen extra geld vanwege corona

PROVINCIE UTRECHT - Huisartsen krijgen eenmalig 10 euro per patiŽnt erbij, een tegemoetkoming vanwege de coronacrisis.

"De gemaakte afspraken zorgen voor voldoende financiŽle armslag voor huisartsenpraktijken en huisartsenposten om met het hele team door deze crisis te komen", zegt de landelijke huisartsenvereniging LHV na overleg met onder meer de Nederlandse Zorgautoriteit en Zorgverzekeraars Nederland.

De wachtkamers zijn veel leger, aldus een woordvoerder, omdat mensen juist nu niet niet naar de dokter willen of kunnen. Dat betekent inkomstenderving. Dat laatste dreigt ook speciaal voor huisartsen die in buurten praktijk houden waar doorgaans veel toeristen komen en expats wonen, die nu afwezig zijn.

Ook krijgen de huisartsen een veel hogere vergoeding per huisbezoek aan een (vermoedelijke) coronapatiŽnt. Zo'n bezoek vergt extra voorbereidingen, zoals de aanschaf en het aantrekken van beschermende kleding.

Verder ontvangen huisdokters die extra op huisartsenposten worden ingeroosterd vanwege de coronacrisis een opslag van 15 euro per uur.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -