RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Monumentale Paushuize in Utrecht begint met virtuele rondleidingen

UTRECHT - Als de bezoekers niet naar het monument komen, dan komt het monument wel naar de bezoekers! Met dat idee gaat het Paushuize in Utrecht de ellende rondom de coronacrisis te lijf. Het monument in het hartje van de Utrechtse binnenstad gaat daarom rondleidingen organiseren op Twitter.

Vanwege de coronamaatregelen moet iedereen zoveel mogelijk binnen blijven. En dan zit een bezoekje aan een museum of monument er dus niet in. Zelfs niet als het gaat om een historisch pand uit 1517 dat ooit is gebouwd voor de enige Nederlandse paus ooit: Adrianus de zesde.

Dit huis zit vol verhalen."
Froukje van der Meulen, conservator Paushuize

Goed dat mensen thuis blijven, vond conservator Froukje van der Meulen, maar wel jammer. Want het gebouw werd in 2012 nog voor 7,4 miljoen euro opgeknapt. En omdat de gratis rondleidingen op de laatste zondag van de maand zijn afgelast, kan niemand daar nu van genieten. Daar heeft Van der Meulen iets op bedacht. Zij gaat op Twitter de rijke geschiedenis van Paushuize uit de doeken doen. En er valt volgens de conservator genoeg om over te schrijven: "Dit huis zit vol verhalen."

Op haar eigen account kunnen mensen online korte verhaaltjes lezen over het pand en haar bewoners. Zo volgen ze een 'virtuele' rondleiding, aldus Van der Meulen: "Normaal leid ik mensen rond door de balzaal, de bel-etage, de keuken en de kelder. Die verhalen vertel ik nu op Twitter Ún ik laat er foto's bij zien."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -