RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

175 nieuwe coronadoden gemeld, Oudewater bij gemeenten met meeste ziekenhuisopnames

PROVINCIE UTRECHT - Het aantal Nederlandse overledenen door het coronavirus is opgelopen met 175, een toename van 20 procent. In totaal heeft het virus in ons land nu zeker 1039 mensen het leven gekost, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In de provincie Utrecht zijn nu 1046 besmettingen bekend.

Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger. Sterfgevallen worden soms pas na enkele dagen doorgegeven aan het RIVM. Ook wordt lang niet iedere besmetting vastgesteld door een test. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat dus ook niet terug in de statistieken.

STERFGEVALLEN
Hoeveel mensen in de provincie Utrecht zijn overleden is nog onduidelijk. Wel hebben meerdere gemeenten sterfgevallen de afgelopen tijd gemeld. Het gaat in ieder geval om Stichtse Vecht, Leusden, Vijfheerenlanden, IJsselstein, Amersfoort, Veenendaal, Wijk bij Duurstede, Eemnes, Lopik en Utrecht.

ZIEKENHUISOPNAMES
Landelijk is sinds gisteren het aantal ziekenhuisopnames fors toegenomen, blijkt uit de nieuw cijfers. Het RIVM heeft er 722 meldingen bijgekregen in de laatste 24 uur. Ook zijn nog eens 845 mensen positief getest. Dat zijn veelal mensen die er relatief slecht aan toe zijn, want vooral bij ziekenhuisopnames worden coronatests afgenomen.

Het RIVM meldde tot dinsdag per gemeente het aantal patiŽnten met Covid-19, maar is daarmee gestopt. In plaats daarvan publiceren de onderzoekers vanaf heden het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiŽnten per 100.000 inwoners. Dit zijn volgens het RIVM betere gegevens.

OUDEWATER
Bij de tien Nederlandse gemeenten met de meeste coronapatiŽnten in het ziekenhuis per 100.000 inwoners staat Oudewater op plaats 6. Het is de enige Utrechtse gemeente in dit lijstje. Ook in gemeenten rond Oudewater, zoals Lopik, Montfoort, Woerden en IJsselstein, zijn relatief meer inwoners in het ziekenhuis opgenomen met corona.Op de intensivecareafdelingen in Nederland liggen volgens de laatste cijfers 1065 ernstig zieke patiŽnten bij wie het virus is vastgesteld en 54 mensen die waarschijnlijk zijn besmet, maar van wie nog geen testresultaat binnen is. Ook dit aantal kan in werkelijkheid hoger liggen, omdat de registratie soms achterligt. Ziekenhuizen geven opnames op de ic door aan de stichting Nationale Intensive Care Evaluatie ( NICE).

"Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiŽnten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten", stelt het RIVM al enkele dagen. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg is nog altijd een stijgende lijn te zien. Noord-Brabant, waar de uitbraak begon, lijkt over de piek in ziekenhuisopnamen heen.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -