RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Veroordeelde zorgfraudeur Fundament in hoger beroep

UTRECHT - De 65-jarige Frank P. eigenaar van Fundament, Dragers in Zorg gaat in hoger beroep tegen zijn veroordeling wegens zorgfraude. De man werd vorige maand veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur plus een half jaar voorwaardelijke gevangenisstraf en een boete van 10.000 euro. Hij gebruikte volgens de rechtbank Persoonsgebonden Budget (PGB) van zijn cliënten voor zaken in de regio Utrecht die daar niet voor bedoeld waren.

Tijdens de zitting spitste de discussie zich toe op de vraag waarom het bedrijf geen fatsoenlijke urenverantwoording had voor de verleende zorg. Volgens de man berustte alles op een misverstand. "We stuurden op gevoel, in plaats van op cijfers," zo zei hij tijdens de rechtszaak. Hij bleef er bij dat hij ter goeder trouw had gehandeld, en dat alle zorg waarvoor betaald is ook daadwerkelijk geleverd is.

GOEDE BEDOELINGEN
De rechtbank ging gedeeltelijk mee in die bewering. De rechtbank oordeelde: "De verdachte wilde met goede bedoelingen zorg verlenen aan verstandelijk gehandicapten." Toch vond de rechtbank bewezen dat hij valsheid in geschriften heeft gepleegd en zijn administratie niet op orde had. En dus heeft hij misbruik gemaakt van gemeenschapsgeld.

De advocaat heeft beroep aangetekend tegen het vonnis in de strafzaak. Er loopt ook nog een civiele zaak tegen Frank P. en zijn familieleden. Daarin eist zorgkantoor Zilveren Kruis de onterecht uitgekeerde PGB's deels terug. De zaak zou vorige week dienen, maar is uitgesteld wegens de coronacrisis. Een nieuwe datum is nog niet bekend.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -