RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vervolgstudies bieden alternatieven aan voor open dagen

PROVINCIE UTRECHT - Scholierenorganisatie LAKS krijgt veel vragen van jongeren die willen weten hoe ze zich tijdens de coronacrisis kunnen oriŽnteren op de vervolgstudie die ze na de zomervakantie hopen op te pakken. OriŽntatiedagen, open dagen en meer van dat soort evenementen gaan vanwege de coronacrisis nu niet op de gewone manier door. De vervolgopleidingen bieden echter veelal virtuele alternatieven aan.

Zo houdt hogeschool Inholland in Den Haag zaterdag een Online Open Dag. Alle opleidingen daar informeren belangstellenden over de inhoud van de leergangen en kandidaten kunnen chatten met docenten en huidige studenten. De Rijksuniversiteit Groningen houdt vrijdag een online Masterdag. Ook daar kan worden gechat met docenten en studenten.

Volgens Corlien Douma van LAKS zijn er verder bijvoorbeeld universiteiten die geÔnteresseerden met hoorcolleges laten meeluisteren om ze te laten bepalen of ze zich bij de studie in thuis zouden voelen. "De digitale weg is de enige oplossing op dit moment, omdat door de coronacrisis mensen niet bij elkaar mogen komen. Maar de echte feeling, de echte experience ontbreekt", aldus Douma.

Er zijn ook opleidingen waarvoor een kandidaat moet laten zien of hij of zij er echt talent voor heeft, bijvoorbeeld door middel van een auditie. ArtEZ hogeschool voor de kunsten, met vestigingen in Arnhem, Enschede en Zwolle, doet toelatingsexamens en audities momenteel, als dat kan, online.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -