RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrecht opent corona-noodopvang voor daklozen

UTRECHT - In Utrecht komt een noodopvang voor daklozen die mogelijk besmet zijn met het coronavirus en daarom in isolatie moeten. De opvang komt in het pand van de daklozenopvang aan de Maliebaan.

Deze week kunnen acht daklozen terecht in de noodopvang en het wordt uitgebreid tot 28 bedden. Voor deze noodopvang is er een aparte in- en uitgang; zodat de daklozen met klachten niet door dezelfde ingang gaan als de hulpverleners en artsen.

CORONA
De noodopvang aan de Maliebaan blijft is vooralsnog voor twee tot drie maanden open. Zo nodig blijft het langer open, dat is afhankelijk van het verloop van de corona epidemie.

De gemeente wil met deze opvang verdere besmettingen met het virus voorkomen. "Kwetsbare groepen krijgen daarbij speciale aandacht. Deze aandacht is om te voorkomen dat zij besmet raken of dat zij, eenmaal besmet, het virus doorgeven aan anderen.

Het advies van de regering en ook de gemeente om zoveel mogelijk thuis te blijven is voor dak- en thuislozen lastig te realiseren, omdat ze geen dak boven het hoofd hebben. Daarbij komt ook dat ze maar een beperkte tijd in de dagopvanglocaties mogen verblijven. De gemeente zegt er alles aan te doen de overlast van de noodopvang voor de omwonenden zoveel mogelijk te beperken.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -