RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Omzet supermarkten nog steeds hoog, schappen grotendeels weer gevuld

PROVINCIE UTRECHT - Supermarkten zetten nog steeds veel meer om dan voor de coronacrisis, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag bekend heeft gemaakt.

Toch lijkt de grootste hamsterwoede te zijn afgenomen. De omzet van supermarkten liep vorige week namelijk zes procent terug in vergelijking met de week ervoor. Desalniettemin was de omzet ruim een kwart hoger dan in dezelfde week vorig jaar.

HANZEEP EN TOILETPAPIER

Een grote daling is te zien bij de toiletartikelen. Zo kochten we vorige week ruim dertig procent minder toiletpapier en handzeep dan de week ervoor. Ondanks de daling is de omzet van toiletpapier verdubbeld in vergelijking met 2019. Handzeep werd ruim drie keer meer verkocht.

Branchevereniging Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is blij dat er minder gehamsterd wordt en ziet dat de schappen weer goed gevuld zijn: "De echte pieken zijn er niet meer. Het is nog steeds druk maar we zien sinds begin deze week weer goed gevulde supermarkten", vertelt een woordvoerder. "Er zijn wel producten die wat harder gaan dan andere, maar dat blijft waarschijnlijk zo."

Vanavond wordt tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat het kabinet de maatregelen tegen corona verlengt tot 28 april. Of de schappen nog steeds goed gevuld blijven, is volgens de branchevereniging lastig te zeggen: "Na elke persconferentie zien we een piek. Dat zal vanavond ook wel zo zijn", benadrukt de woordvoerder.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -