RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hoofdredacteur Straatnieuws: 'Het is heel lastig en triest dat ze geen kranten verkopen'

UTRECHT - Verkopers van het Utrechtse Straatnieuws zitten in de problemen. Door de coronacrisis worden er geen nieuwe krantjes gemaakt en dus is er niks om te verkopen.

"Het is verontrustend stil. We zijn gedwongen om het distributiecentrum te sluiten omdat we werken met vrijwilligers en zij hebben een kwetsbare gezondheid. We zijn acuut onze omzet kwijt", aldus hoofdredacteur Frank Dries van de Utrechtse daklozenkrant.

Omdat het distributiecentrum dicht is, gaat er voorlopig ook geen nieuwe editie naar de drukker. Dries: "De verkopers balen er stevig van. Het liefst steun je ze met een krant, maar nu gaat dat niet. Als we niks kunnen verkopen, gaat er ook niks naar de drukker. We geven vooral morele steun."

MORELE STEUN

Die morele steun is ook nodig omdat sommige verkopers van de krant er volledig van afhankelijk zijn. Dries: "Dak- en thuislozen worden echt vermeden. Ook wordt afgeraden om met cash geld te betalen. Dus sommigen weten zich geen raad meer."

Ook merken de verkopers dat er minder mensen op straat lopen en als ze er al lopen, kopen ze geen krantje meer. "Het is heel lastig en heel triest dat ze geen kranten kunnen verkopen. Ik krijg dagelijks belletjes wanneer we weer kranten gaan uitgeven", aldus Cees van Engelen, coördinator van de distributie van Straatnieuws. "Vanwege het afstand houden werkt het gewoon niet, ook als ze een krant neerleggen en een paar stappen naar achteren doen."

Straatnieuws is een doneeractie gestart op Facebook om de corona-crisis door te komen.Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -