RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wie waagt zich aan 1 aprilgrappen in coronatijd? 'Beetje humor is niet verkeerd'


PROVINCIE UTRECHT - In onze mailbox regent het normaal gesproken 1 aprilgrappen in deze tijd van het jaar. Hoe anders is het nu de wereld in de greep is van het coronavirus. Bedrijven, gemeenten en instellingen wagen zich niet of nauwelijks aan de jaarlijkse grappen en grollen.

"Ze hebben wel iets anders aan hun hoofd", zegt Leon Tindemans, eigenaar van communicatiebureau TTM in Leerdam. "Alles ligt een beetje stil door de crisis en niemand wil zich een buil vallen aan zo'n gevoelig onderwerp als het coronavirus. Het kan je natuurlijk flink beschadigen als je de plank misslaat."

 Slechts een enkeling probeert nog een ouderwetse 1 aprilgrap uit te halen. Wij vonden dit bericht op Facebook op z'n minst verdacht... Slechts een enkeling probeert nog een ouderwetse 1 aprilgrap uit te halen. Wij vonden dit bericht op Facebook op z'n minst verdacht... | Foto: Facebook

GOOGLE

Ook op sociale media zijn veel bedrijven rustiger dan anders. Campagnes staan even 'on hold'. Google heeft alle 1 aprilgrappen afgelast. Het megaconcern stopt met de traditie "uit respect voor iedereen die tegen het COVID-19-virus vecht".

Dierentuinen, pretparken of sportclubs zijn meestal wel goed voor een 1 aprilgrap, maar nu zijn ze gesloten voor bezoekers door de coronacrisis en hebben ze wel iets beters te doen. Het lijkt er dit jaar dus niet van te komen. Bij Dierenpark Amersfoort is het onderwerp 1 april niet specifiek besproken, vertelt een woordvoerder. "We zijn druk met andere zaken en hadden dit jaar ook geen 1 aprilgrap gepland. Het is dus niet zo dat we het niet doen vanwege de coronacrisis."

Vooral op scholen lijken nog wel 1 aprilgrappen uitgehaald te worden. Zo kregen leerlingen van basisschool De Twaalfruiter in het Utrechtse Vleuterweide vandaag deze brief van het 'Ministerie van Schone Zaken.

 Even opruimen...? Even opruimen...? | Foto: Ingezonden

Bij basisschool Arcade in Leidsche Rijn moesten de kinderen hun gemaakte huiswerk op het raam plakken en er een foto van doorsturen. De juffen en meesters zouden vervolgens kijken wie in aanmerking kwam voor een bezoekje aan huis...

GRAPPEN OP KANTOOR

Communicatiespecialist Tindemans is de schrijver van een veelgelezen blog over de beste 1 aprilgrappen op kantoor. Maar ook daar zal nu weinig van terecht komen, verwacht hij. "Bijna iedereen werkt thuis. Het zal dus een stuk lastiger zijn om je collega op kantoor in de maling te nemen. Misschien dat het nu via internet gebeurt."

Op sociale media gaan wel tal van grappen rond over het coronavirus. Van Coronabier-humor tot geintjes over social distancing, hamsteren en quarantaine. Voor bedrijven ligt dit lastiger.

"Toch is beetje humor niet verkeerd in deze deprimerende tijden, stelt Tindemans. "Met de juiste toon kan het geen kwaad en het is belangrijk dat we ook een beetje kunnen lachen. Zo raak je de stress weer kwijt."

Een van de grootste coronavirals van de afgelopen week was onderstaande quarantaine-parodie.En op Twitter werd deze reisplannen-post' heel veel gedeeld.


Ook de hefttruckchauffeur die hamsteraars van wc-papier uitlacht, zorgde even voor de broodnodige ontspanning.Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -