RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Booteigenaren kiezen het ruime sop ondanks uitstel vaarseizoen

1/2
IJSSELSTEIN - De echte start van het vaarseizoen laat nog even op zich wachten nu de provincie Utrecht samen met Noord- en Zuid-Holland heeft bepaald dat de brugbediening wordt uitgesteld. Het vaarseizoen zou eigenlijk morgen van start gaan, maar veel bruggen blijven de komende tijd dicht in verband met de coronamaatregelen. Toch halen veel booteigenaren bij de Marnemoende-haven in IJsselstein hun sloep uit de winterstalling en laten het vaartuig te water.

"Het is eigenlijk de eerste voorjaarsdag met een zonnetje en een lekkere temperatuur. Je merkt meteen meer activiteit. Mensen zijn de boten aan het poetsen en aan het klaarmaken", vertelt haveneigenaar Jan Kromwijk. "Iedereen wil zijn boot tch te water laten, want het weekend zegt: 20 graden."

'BEETJE KORT'
Door de maatregelen van de provincie kunnen boten hoger dan 1.40 meter maximaal zeven kilometer varen, tot Montfoort. Als de bruggen bediend worden volgens het zomerregime en dus open kunnen, kan er vanaf IJsselstein tot Oudewater gevaren worden; een tocht van zo'n 25 kilometer.

"Het is wel een beetje kort h, want we willen graag weer de Vecht over, richting Muiden", vertelt booteigenaar Alex Deuzeman, die zijn boot ondertussen in de wax zet. "Of eventueel de andere kant uit, richting de Lek, dat is ook altijd een heel leuk stukje. Maar goed, we moeten maar even wachten tot de bruggen weer open gaan."

VERHUUR
Booteigenaar Ben Brand uit Montfoort heeft minder last van de maatregelen. "De kap van onze sloep kan omlaag zodat we onder de meeste bruggetjes door kunnen", vertelt hij. "Wij kunnen 'm achter ons huis plaatsen, dus dat is hartstikke lekker. We hebben de steiger helemaal afgeboend, we zijn klaar voor vertrek."

Maar naast het enthousiasme van booteigenaren zelf zijn er weinig mensen die nu een boot komen huren. Met mooie temperaturen die dit weekend staan te wachten, kan het ineens losbarsten, zegt de haveneigenaar. "Maar ik denk niet dat dat komend weekend gaat gebeuren."

Booteigenaren IJsselstein kiezen ruime sop ondanks uitstel vaarseizoen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -