Kort nieuws: vechtpartij op de Mariaplaats Utrecht

REGIO - In Utrecht zijn vier mannen aangehouden voor een vechtpartij. De mannen zouden zich misdragen hebben in een horecazaak aan de Mariaplaats.
Toen de politie arriveerde gooide één van de mannen snel iets weg. Na onderzoek bleek dat het vermoedelijk om cocaine gaat. Het viertal zit nog vast voor verhoor.
* Het raadsel van de geheimzinnige vele rode bollen gisteravond boven de stad Utrecht is opgelost. Het zijn UFO-bollen of Thaise lampions die van een hoog gebouw in de binnenstad zijn opgelaten. De bollen zitten in veel kerstpakketten. De rode sliert trok over de stad en zorgde voor veel verbazing. Na een kwartier doofde het laatste vuurwerk.
* Baarn doet mee aan een pilotproject voor maatschappelijke stages voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. Leerlingen van alle vier de middelbare scholen in Baarn kunnen vanaf dit schooljaar stage lopen bij organisaties in het zuidoosten van de regio. De maatschappelijke stages in het voortgezet onderwijs worden vanaf 2011 in heel het land verplicht.
* Op de A2 bij Maarssen is een snelheidsduivel van de weg geplukt. De man reed 180 kilometer per uur waar 100 is toegestaan. De 42-jarige man uit Tilburg is zijn rijbewijs kwijt.
* De politie heeft in Utrecht een 22-jarige veelpleger aangehouden. De agenten kwamen in actie na een tip dat de man op een gloednieuwe fiets over de Voorstraat reed. Na controle bleek de fiets gestolen. Ook had de man een ov-jaarkaart bij zich die niet op zijn naam stond. De eigenaresse van de gestolen fiets wordt door de politie opgespoord.
* Op Slot Zeist is vanaf dinsdag de tentoonstelling te zien 'Toen niet, nu niet, nooit!'. Die laat het leven en werk zien van verzetsheldin en beeldhouwster Truus Menger. Zij zat tijdens de Tweede Wereldoorlog samen met Hannie Schaft en Freddie Oversteegen in het verzet. Dat was bijzonder, want weinig vrouwen zaten in het verzet en nog minder vrouwen pakten de wapens op. De tentoonstelling in Slot Zeist is tot en met 1 februari te bezoeken.
* Nieuwegein is eruit met de Wierselaan in Vreeswijk. Er komen onder meer twee extra oversteekplaatsen.
Daarnaast wordt de Wierselaan opnieuw bestraat en komen er meer parkeerplaatsen bij. Het definitieve ontwerp voor de straat is opgesteld aan de hand van de uitkomst van een inloopavond, afgelopen zomer. Toen werd de verkeersveiligheid van de Nieuwegeinse wijk besproken.
* Het Diakonessenhuis in Utrecht, Zeist en Doorn heeft een nieuw lid van de Raad van Bestuur benoemd.Het is Willem Hustinx, medisch specialist interne geneeskunde. Samen met de voorzitter van de Raad, Rob Florijn, gaat Hustinx de medische en zorgorganisatie van het ziekenhuis aansturen. Het Diakonessenhuis in Utrecht, Zeist en Doorn heeft 2500 medewerkers en 160 specialisten.
*Nieuwegein is eruit met de Wierselaan in Vreeswijk. Er komen onder meer twee extra oversteekplaatsen.
Daarnaast wordt de Wierselaan opnieuw bestraat en komen er meer parkeerplaatsen bij.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.