Hekken rond Henschotermeer op slot: 'Haal die frisse neus in je eigen omgeving'

© Gemeente Woudenberg
PROVINCIE UTRECHT - Dagelijks bellen we met een burgemeester in de provincie Utrecht om te kijken hoe het in hun gemeente gaat tijdens de coronacrisis. Vandaag spraken we met Titia Cnossen van Woudenberg. Ze vindt de situatie waarin we zijn beland heel 'pittig'.
"Tot en met de meivakantie blijven de scholen bijvoorbeeld dicht en ook voor horecagelegenheden en andere ondernemers is het een grote strop. We proberen zoveel mogelijk met hen in contact te blijven om te kijken hoe het met hen gaat en wat ze nodig hebben."

SPANNEND

Cnossen zag de verlenging van de coronamaatregelen wel aankomen. "Toch zit je in spanning voor de televisie als er weer zo'n persconferentie wordt gehouden. Ik kan me niet herinneren dat ik dat eerder heb gehad."
Wat de burgemeester vooral zwaar op de maag ligt, is het overbrengen van vervelende boodschappen. "Dat je bijvoorbeeld de eigenaar van de bloemenkraam moet laten weten dat die niet meer op de markt kan staan. Dat vind ik echt pijnlijk."
De burgemeester is vol lof over de veerkracht die de scholen laten zien. "Een paar weken geleden hadden we deze situatie niet voor mogelijk gehouden, maar het is toch heel snel geregeld allemaal en daar heb ik grote waardering voor."

AFSLUITEN RECREATIEGEBIEDEN

Cnossen sloot afgelopen weekend parkeerplaatsen af bij het Henschotermeer en de Pyramide van Austerlitz. Uit heel Nederland kwamen recreanten daar een frisse neus halen. Zeker bij de Pyramide liepen mensen te dicht bij elkaar en dat is echt niet de bedoeling. "Ik begrijp heel goed dat mensen hier graag naartoe willen, maar we moeten nu echt uitdragen dat het beter is om een frisse neus te halen in je eigen omgeving."
De beheerder van het Henschotermeer heeft het gebied inmiddels helemaal afgesloten omdat hij toch weer drukte vreest als het in het weekend mooi weer wordt. "Je kan nog wel met de fiets of wandelend naar Den Treek komen", aldus Cnossen.

THUISWERKEN

De burgemeester werkt deze periode zelf ook thuis en dat valt haar niet altijd mee. "Het is een beetje raar. Het lijkt ontspannen, maar het is heel inspannend. Je bent thuis en kan even in de achteruin van het zonnetje genieten, maar ondertussen ben je heel veel online bezig, heb je video-vergaderingen en moet je veel bellen."
Het radio-interview met burgemeester Cnossen van de gemeente Woudenberg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.