RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

De laatste tip van juf Brigit in coronatijd: leerdoelen zitten in kleine dingen

PROVINCIE UTRECHT - Drie weken geleden begon ik mijn eerste tip met ´ik ben fan van spelend leren!´ Om spelenderwijs tot leren te komen is er een speelleeromgeving nodig. Deze omgeving maakt het kind nieuwsgierig en daagt uit om aan de slag te gaan.
Ben jij ook opeens juf mama of meester papa? Door het coronavirus zitten duizenden kinderen thuis en zitten ouders misschien met hun handen in het haar. Juf Brigit van de Anne Frankschool in Bunnik geeft bij RTV Utrecht iedere schooldag een tip om de komende weken toch vooral gezellig te houden.
Zoals jullie afgelopen weken hebben kunnen lezen, heb je om spelend te leren niet zo veel nodig: vaak heb je de materialen zelf al in huis! Mijn laatste tip is dan ook: maak je niet te druk, leerdoelen zitten écht in hele kleine dingen!

Laat je kind lekker de tuin in gaan en ontdekken, ga samen koken, maak een speurtocht door het huis, speel een kaartspel, bouw een kaartenhuis: genoeg dingen waar je misschien niet meteen aan leren denkt, maar waar kinderen heel veel van leren!

Dit is de veertiende en laatste tip van juf Brigit. Hier vind je tip 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 , 10, 11, 12 en 13!


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -