RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

RIVM: 134 doden geregistreerd sinds gisteren, 1173 in totaal

PROVINCIE UTRECHT - Het aantal overledenen door het coronavirus in Nederland is toegenomen tot 1173. Sinds gisteren zijn er 134 nieuwe doden gemeld. Dat zijn er minder dan gisteren, toen werden er 175 nieuwe overledenen geregistreerd. Dat meldt het RIVM.

In de provincie Utrecht zijn 65 nieuwe COVID-19 patiŽnten gemeld. Een stijging van 8,2 procent ten opzichte van gisteren.
Het RIVM krijgt de sterftecijfers van de GGD'en in het land. Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger. In de eerste plaats worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven. Daar komt bij dat lang niet iedere besmetting wordt vastgesteld door een test. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat niet terug in de statistieken.
Hoeveel inwoners van de provincie Utrecht nu zijn overleden aan de gevolgen van het coronavirus is niet precies duidelijk. Het RIVM verspreidt geen sterftecijfers per provincie.

In Oudewater zijn relatief meer besmettingen dan het landelijk gemiddelde. Hoe dit komt is onbekend, maar inwoners hoeven zich niet extra zorgen te maken als zij zich maar aan de maatregelen houden. Dat schrijft burgemeester Wim Groeneweg in een brief aan inwoners.

Gisteren stond de teller in Oudewater op 15 besmettingen die hebben geleid tot ziekenhuisopnames. "Om de aantallen te kunnen vergelijken, rekent het RIVM de cijfers om naar het aantal besmettingen als Oudewater 100.000 inwoners zou hebben. Dat aantal is hoog, maar is dus niet het werkelijk aantal besmettingen," schrijft de burgemeester.

Voor zover bekend liggen er 1107 mensen met COVID-19 op de intensive care. In de provincie Utrecht zijn dat er 89.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -