RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdachten moord Derk Wiersum blijven vastzitten

UTRECHT/VIANEN - Moreno B. (31) en GiŽrmo B. (36) blijven voorlopig vastzitten voor betrokkenheid bij de moord op advocaat Derk Wiersum. Dat heeft de rechter besloten. De advocaat van Moreno B. had de rechter gevraagd het voorarrest te beŽindigen, maar volgens de rechtbank zijn er te veel harde bewijzen tegen hem.

Derk Wiersum (44) werd op 18 september bij zijn huis in Amsterdam doodgeschoten. De advocaat stond kroongetuige Nabil B. bij in het grote liquidatieproces Marengo. Ridouan T. uit Vianen is daarin de hoofdverdachte.

De moord op Wiersum veroorzaakte een schokgolf. In het grootscheepse onderzoek wat volgde zijn sindsdien drie verdachten opgepakt.

ALTERNATIEF SCENARIO
GiŽrmo B. en Moreno B. waren vandaag allebei niet in de rechtbank, vanwege de coronamaatregelen. Hun advocaten voerden het woord.

Job Knoester, advocaat van Moreno, betoogde dat het Openbaar Ministerie niet genoeg onderzoek heeft gedaan naar alternatieve scenario's. Hij zei dat het doodschieten van Wiersum ook een mogelijk gevolg zou kunnen zijn geweest van een uit de hand gelopen ruzie.

Ook kan het volgens de advocaat zijn geweest dat de dadergroep er niet op uit was Wiersum te vermoorden, maar om hem te volgen, om zo de verblijfplaats van Nabil B. te achterhalen.

BEWIJS
Het Openbaar Ministerie verwijst deze theorieŽn naar het rijk der fabelen en ook de rechtbank was er niet van onder de indruk. Het bewijs tegen Moreno B. bestaat onder meer uit dna-sporen die zijn gevonden in twee auto's, die bij de voorbereiding en uitvoering van het vermoedelijke moordplan zijn gebruikt.

Ook is er 'verdacht telefoonverkeer' in kaart gebracht. Morena B. belde Wiersum kort voor de moord een paar keer. De advocaat sms'te hem uiteindelijk zijn visitekaartje.

NEEFJE VAN T.
De derde verdachte in de moordzaak is Anouar T. Hij is een neef van Ridouan T. Hij verscheen begin vorige maand al voor de rechter. Ook zijn voorarrest werd toen verlengd.

Alledrie de verdachten ontkennen iedere betrokkenheid bij de moord. De volgende tussentijdse zitting is op 24 juni.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -