RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vuilnismannen in Utrecht: "Ik ga nog steeds met plezier naar mijn werk"


PROVINCIE UTRECHT - Thuiswerken is voor veel mensen niet mogelijk, zoals voor de vuilnismannen in Utrecht. Ze hebben strengere regels gekregen om hun werk zo te kunnen doen dat ze zelf niet besmet raken en ook anderen niet besmetten met het coronavirus.

Elkin Foster werkt samen met Mohammed Jadoun en Lorenzo Kenton in Zuilen. Ze beginnen hun dienst apart, want ze mogen niet meer met z'n drieën in de wagen zitten. "Door de maatregelen moeten we anderhalve meter uit elkaar blijven en daardoor moet één van ons met de fiets naar de wijk en vandaag was ik de gelukkige."

 De cabine wordt regelmatig schoongemaakt De cabine wordt regelmatig schoongemaakt | Foto: RTV Utrecht / Iris Tasseron

RISICO
De vuilnismannen houden zich goed aan de regels, maar soms lopen ze toch risico op besmetting. In de kliko's die ze ophalen liggen de losse papieren zakdoekjes en als die rondwaaien ruimen ze die wel op. Foster ziet het liefst dat mensen de zakdoekjes niet zo los bovenin de kliko gooien. "Als er dan allemaal zakdoekjes liggen die gebruikt zijn en wegwaaien, dan is dat niet prettig als wij dat zouden moeten opruimen. Nu al helemaal niet, met dat virus is dat geen prettig idee."

 Vuilnismannen in Utrecht Vuilnismannen in Utrecht | Foto: RTV Utrecht / Iris Tasseron

Mohammed Jadoun maakt zich soms wel een beetje zorgen: "Ik hou er zeker rekening mee, want ik heb familieleden die bijvoorbeeld diabetes hebben. Dus ik probeer wel contact te vermijden voor mijn familie."

 Vuilnismannen krijgen waardering voor hun werk Vuilnismannen krijgen waardering voor hun werk | Foto: RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

WAARDERING
Utrechters laten wel mooie boodschappen voor de vuilnismannen achter. Soms met een tekening vastgeplakt aan een vuilniszak of met stoepkrijt. Dat doet de vuilnismannen wel goed. Jadoun: "Bij mij in de wijk hebben kinderen op de grond met stoepkrijt een bedankje achtergelaten. Dat is wel leuk om zulke dingen mee te maken. Dat is toch een kleine waardering voor ons."

Op pad met de vuilnismannen in Utrecht


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -