RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Icoon Utrechts studentenleven Fred Prang overleden

UTRECHT - Fred Prang is overleden, dat meldt het Utrechtsch Studenten Corps (USC). Prang was een bekend gezicht voor studenten in Utrecht. Hij was ruim veertig jaar portier van studentendiscotheek de Woolloomooloo.

"In leven geŽerd en gewaardeerd hoeder van Hare Majesteits Eerste Discobar de Woolloomooloo", schrijft de studentenvereniging in een verklaring. USC gaat in rouw tot 8 april. Door het coronavirus wordt op een later moment een gepaste herdenking gehouden voor Prang.


Dat Prang een kleurrijk figuur was blijkt wel uit een interview met tijdschrift Quote, waarin hij herinneringen ophaalt. "In die tijd kwamen alle hoeren van het Zandpad 's nachts nog feesten in de Woo. Dat was een trekpleister joh, dat wil je niet weten! Die 'herkende' ik dus allemaal als 'oud-studentes', konden ze toch naar binnen zonder pas, hahaha."

CONDOLEREN

Er is een online condoleanceregister geopend voor Prang. Iedereen kan hier een bericht achterlaten, een foto plaatsen of een kaars voor Fred aansteken. Hiervan wordt een gedenkboek gemaakt en aan de familie van Fred gegeven.

Vanaf vandaag tot en met komende zondag is er een gedenkplek voor Fred op het terras van het sociŽteitsgebouw van het Utrechtsch Studenten Corps op Janskerkhof 14. Daar staat een foto van Fred en iedereen heeft de mogelijkheid om hier bloemen voor Fred achter te laten. Deze bloemen worden daarna bij zijn graf.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -