RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Speciale praatplek achter glas bij verzorgingshuis in Amersfoort

1/2
AMERSFOORT - Op bezoek gaan bij ouderen is voorlopig niet meer mogelijk vanwege de coronamaatregelen. Bij verzorgingshuis Nijenstede in Amersfoort hebben ze dat creatief opgelost: achter glas met een babyfoon.

"Mam voor morgen heb ik een grote cake in de tas zitten". Gea van Dijkhuizen zit in een tuinstoel met haar jas aan en een babyfoon in haar hand. Ze kijkt naar haar moeder die aan de andere kant van het glas binnen zit. "Dit is wel heel erg leuk. Anders is het via de telefoon maar dat is altijd wel heel erg kort omdat je elkaar niet ziet."

Reportage over de praatplek bij verzorgingshuis Nijenstede in Amersfoort


Het idee voor de praatplek was snel geboren. "Het is een hele mooie plek, als ie schijnt dan zit de familie in het zonnetje", vertelt activiteitenbegeleider Miranda van Beek. Ze zegt dat de plek voldoet in een belangrijke behoefte nu het niet meer mogelijk is om ouderen te bezoeken. Het gebeurt niet zelden dat de glazen afscheiding haast niet meer lijkt te bestaan, omdat de gesprekken heel persoonlijk zijn. "Je voelt gewoon de warmte stromen, het is echt mooi."

Volgens zorgorganisatie Beweging 3.0 is het initiatief inmiddels met de andere zorglocaties gedeeld.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -