RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Loting middelbare school Utrecht: 95 procent geplaatst

PROVINCIE UTRECHT - Van alle leerlingen in Utrecht en Stichtse Vecht is 95 procent geplaatst op de middelbare school van hun keuze. Voor 197 leerlingen is geen plek. Zij moeten de komende dagen op zoek naar een andere school.

De loting werd vanmiddag verricht, maar door het coronavirus gebeurde dat op wel op afstand. Betrokkenen konden de loting volgen met een videoverbinding en ook werden er op twitter foto's geplaatst.

In vergelijking met vorig jaar viel het mee. Toen kon maar 91 procent naar de favoriete school. "We zijn nog niet van het loten af, maar het gaat de goede kant op", zegt woordvoerder Bram Donkers, van 'Naar het VO', de organisatie achter de loting.

Dit jaar hebben het Amadeus Lyceum (op tl), het Christelijk Gymnasium en het Gerrit Rietveld College (op tl, havo en vwo) geloot als gevolg van overaanmelding. Het is volgens Donkers lastig te zeggen waarom juist die scholen zo populair zijn. Hij zei vanochtend al: "Ouders en kinderen proberen soms ook een beetje strategisch die schoolkeuze te maken. In dit geval pakt dat bij die drie scholen niet goed uit."

Basisscholen gaan de komende week met ouders en leerlingen op zoek naar een school die nog plaats heeft op het niveau dat aansluit bij het schooladvies. Door de landelijke richtlijnen rond corona is dat dit jaar wel ingewikkeld, want er kunnen geen informatieavonden plaatsvinden. Scholen hebben daarom extra informatie op hun websites geplaatst en sommige scholen hebben ook een digitaal spreekuur.

Tot woensdagmiddag 8 april 15:00 uur kunnen leerlingen die deelnemen aan de tweede ronde hun nieuwe voorkeur(en) aangeven. Een dag later moet duidelijk zijn op welke school iedereen terecht kan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -