RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'84.000 extra woningen in regio Utrecht tot 2030'

PROVINCIE UTRECHT - In de regio Utrecht kunnen komende tien jaar nog eens 84.000 extra woningen worden gerealiseerd. Dat heeft de provincie Utrecht bekendgemaakt na overleg tussen bestuurders uit de regio, de provincie en minister Van Veldhoven van Milieu en Wonen.

In juni werd de Woondeal Regio Utrecht ondertekend, een samenwerking tussen verschillende overheden om de woningproblematiek in de regio aan te pakken. Gemeenten gingen daarna op zoek naar nieuwe gebieden waar woningen gebouwd kunnen worden.

Vooral in de stad Utrecht, Nieuwegein en Woerden zijn de afgelopen maanden plannen gemaakt om meer woningen te bouwen. Het gaat onder meer om de Merwedekanaalzone (10.000 woningen), Nieuwegein Rijnhuizen en City (4500 woningen) en Woerden Middelland en Snellerpoort (2900 woningen).

VEEL GEBEUREN
Toch moet er volgens de Utrechtse gedeputeerden Rob van Muilekom en Huib van Essen nog veel gebeuren voordat al deze woningen ook daadwerkelijk kunnen worden gebouwd. Zij doelen onder meer op de financiŽn en het aanleggen van infrastructuur. Dat vraagt om forse investeringen in wegen en het openbaar vervoer, vindt de Utrechtse wethouder Klaas Verschuure van Ruimtelijke Ontwikkeling.

Daarnaast speelt ook de stikstofcrisis nog een rol: vorig jaar zijn er daardoor minder nieuwbouwvergunningen verleend in Nederland. Toch verleende Utrecht in 2019 de meeste vergunningen: ruim 3300, aldus de provincie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -