RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Spanning' op je relatie door corona? Utrechtse seksuologe en seksshop geven tips

PROVINCIE UTRECHT - Seksuologe Astrid Kremers uit Utrecht heeft samen met sekswinkel Christine le Duc een adviespunt geopend voor koppels in quarantaine. Met de "Raad & Daad Lijn" geven ze stellen advies over de mogelijke spanningen, "zowel positief als negatief."

Het coronavirus zorgt voor spanningen nu koppels veel samen binnen zitten. Dat kan twee kanten op: het roept stress op en stelt de seksuele relatie op de proef, óf partners zoeken juist de seksuele uitdaging op en grijpen de mogelijkheid om eens even lekker te experimenteren.

SCHERMPJES WEG
Seksuologe Kremers geeft onafhankelijk en onbezoldigd advies. Ze vindt dat iedereen recht heeft op goede informatie over seksualiteit. "Ik hoop dat mensen nu dichter bij elkaar komen. Maar ik weet ook dat er juist nu veel relationele en seksuele problemen zijn."

Volgens Kremers moeten koppels vooral in de gaten houden dat ze met al die tijd samen ook op de kwaliteit van het samenzijn letten. "Dus: schermpjes weg en aandacht voor elkaar."


De belangrijkste tip van Kremers? Goed voor jezelf blijven zorgen. "Juist nu is dat zo belangrijk. Eet goed en gezond, blijf bewegen en zorg voor rustmomenten."

SPEELTJES
De medewerkers van Christine le Duc geven normaal gesproken advies in de winkel. Omdat die nu gesloten zijn uit veiligheidsoverwegingen, doen ze dat nu op afstand. "Ze bieden een luisterend oor", aldus de sekswinkel. Er moet natuurlijk ook geld verdiend worden, dus ze geven ook advies over de erotische speeltjes.

Voor de 'Raad en Daad Lijn' kunnen mensen terecht op de website of Facebookpagina van Christine le Duc.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -