RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Een leeg podium? Theater Flint geeft 'coronaproof' voorstellingen

1/3
AMERSFOORT - Een avondje theater, dat zit er voorlopig niet in. Behalve als je 'digitaal' naar theater Flint komt in Amersfoort. Vanaf vanavond gaan ze iedere vrijdag artiesten live uitzenden via hun website en Facebook.

Het project heet 'De Lege Zaal'. Dat is heel toepasselijk, zegt directeur Harold Warmelink. "De zaal is sinds 12 maart leeg. Dat was enorm schrikken. We hadden wel een draaiboek klaar voor als dat zou gebeuren. Maar dan toch: al die voorstellingen, al die kaartjes die verkocht zijn, al die mensen die nu niet naar het theater kunnen..."

VRIJDAGAVOND
Met het nieuwe project kunnen theaterliefhebbers toch nog een beetje van de voorstellingen genieten. Elke vrijdagavond om 20.15 uur is er een voorstelling van een kwartier die via Facebook en de site van het theater is te zien.

Uiteraard worden alle coronamaatregelen in acht genomen, zegt regisseur Isašk Hofland. "We hebben een groot podium, maar vanwege alle regels moet het nu klein." Alle voorstellingen van 'De Lege Zaal' bestaan dus uit acts met maximaal drie personen. "Want anders kun je ook geen anderhalve meter afstand houden."

Harold Warmelink en Isašk Hofland: "We hebben een groot podium, maar houden het klein"


KINKY BOOTS
Normaal gesproken had vanavond de musical Kinky Boots op het programma gestaan. In totaal stond de musical zelfs drie keer geprogrammeerd in het theater, vertelt acteur Dennis Willekens. Dat hij nu zelf niet in het theater staat, vindt hij jammer. Maar dat Flint nu toch elke vrijdagavond doorgaat met het laten zien van voorstellingen vindt hij "grandioos".

Voor de acteur zelf zijn het nu lastige tijden. "Als je als zzp-er werkt en je hebt een contract met een musical en die musical stopt, dan heb je nul inkomsten." Gelukkig heeft Willekens nog wat reserves. "Ik houd het wel eventjes uit, maar het houdt op een gegeven moment wel op."

Acteur Dennis Willekens: "Grandioos project"


1 JUNI
Warmelink en Hofland kijken reikhalzend uit naar het moment dat de deuren van het theater weer open mag. Tot die tijd gaat Flint in ieder geval verder met 'De Lege Zaal'.

Behalve voor musical, wordt er ook dans, toneel en muziek geprogrammeerd, verzekert Isašk Hofland. De voorstellingen zijn gratis en elke vrijdag om 20.15 uur te zien via flint.nl/delegezaal.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -