RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gert Kruys: "Overmars had uitspraken beter niet kunnen doen, iedereen heeft belangen"


UTRECHT/VEENENDAAL - Er is grote verdeeldheid ontstaan tussen de clubs in de eredivisie. Ajax-directeur Marc Overmars gooide de knuppel in het hoenderhok door te stellen dat de competitie direct beŽindigd moet worden. Inmiddels hebben AZ, PSV, PEC Zwolle, Fortuna Sittard en RKC zich bij dat standpunt aangesloten.

Gert Kruys stoort zich vrijdagavond op RTV Utrecht in Een Berg Sport enorm aan clubs die voor hun beurt spreken en de daardoor ontstane situatie. "Het lijkt er nu op, en ik denk niet dat het opzet is van Marc Overmars, alsof hij zo het kampioenschap wil veiligstellen. En andere clubs hebben zo ook weer hun eigen belangen. Laten we nou gewoon wachten op de adviezen van het RIVM."

Gert Kruys: "Iedereen heeft belangen"


BELANGEN
Het beeld dat nu ongewild ontstaat is dat de plaats op de ranglijst het standpunt bepaald. Een kijk op de ranglijst leert dat AZ op plek staat die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League. PSV draait een verloren seizoen en PEC Zwolle staat net boven de streep. Fortuna Sittard staat zestiende en vecht tegen degradatie en RKC lijkt kansloos voor lijfsbehoud. "Ik vind dit een hele slechte zaak", zegt Kruys, "Breng nou samen met de ECV ťťn gezamenlijk standpunt naar buiten. Het is jammer dat dit gebeurt."

Hele slechte zaak dat clubs met eigen standpunt komen"
Gert Kruys

GVVV-trainer Niek Oosterlee, ook te gast in Een Berg Sport, spreekt van een uitzonderlijke situatie. "Ik denk dat ze bij de KNVB ook met de handen in het haar zitten. Zo van: wat moeten we nou?" Kruys gelooft dat ook. "Je kan het natuurlijk nooit goed doen. Als je kijkt naar de huidige situatie heb je Feyenoord dat heel graag de bekerfinale wil spelen en FC Utrecht ook. Daarnaast heeft Utrecht in de strijd om een Europa League-ticket een wedstrijd minder gespeeld dan Willem II en gaat het die club bij winst voorbij. We hebben allemaal belangen."

De ode van Korneel


Naast Feyenoord spreekt ook FC Twente zich nu uit om de kalmte te bewaren en de adviezen van het RIVM af te wachten, alvorens de competitie op voorhand te beŽindigen. FC Utrecht-directeur Thijs-Otto van Es liet eerder aan RTV Utrecht al weten te willen voetballen zodra het weer mag.

Niek Oosterlee: "Soms zijn er dingen die de normale zaken overstijgen"


GEZONDHEID VOOROP
"Gezondheid staat voorop", maakt Kruys nog maar eens duidelijk, "Maar we hebben ook te maken met sponsorgelden en het mechanisme achter het voetbal. Je wil ook niet dat er clubs gaan omvallen. Ik ben geen kenner, maar ik hoop alleen maar dat, zodra de deskundigen zeggen dat het kan, we weer aan de gang gaan."

Oosterlee zou dat ook willen, maar wil ook realistisch zijn. "Ik ben een liefhebber en mis ook het voetbal op tv. Aan de andere kant werkt mijn dochter op een covid-afdeling van een IC. Ik denk dat wij ons geen beeld kunnen voorstellen van wat daar gebeurt. Het zijn niet alleen maar mensen van 65 jaar en ouder, er liggen ook jongeren van 25 jaar. Die meiden en mannen in het ziekenhuis werken keihard. Soms zijn er dingen die de normale zaken overstijgen. Het is sneu voor sommige clubs en plezierig voor anderen. Als maatschappij moeten we hier zo snel mogelijk uitkomen en dus moeten we naar het RIVM luisteren."

We moeten wachten op het RIVM"
Justin Hoogma

AANVOERDERS VOOR UITSPELEN COMPETITIE
De meeste aanvoerders van de Nederlandse betaaldvoetbalclubs willen dit seizoen uitspelen, mits het veilig is. Dat meldt spelersvakbond VVCS na een peiling onder de captains van de clubs uit de eredivisie en de eerste divisie. De Centrale Spelersraad (CSR) had er donderdag al voor gepleit om de Nederlandse competities uit te spelen, op voorwaarde dat de veiligheid en gezondheid gewaarborgd is.

Justin Hoogma: "Gewoon op het RIVM wachten"


SPELERS WILLEN BLIJVEN HOPEN
De spelers van FC Utrecht hebben de opdracht gekregen zich niet uit te laten over de kwestie. "Ik mag hier niks over zeggen. Het is aan de club en aan de KNVB", is het veelzeggende antwoord van Bart Ramselaar via een beeldverbinding. Justin Hoogma wil iets meer kwijt. "We moeten gewoon met zijn allen afwachten wat het RIVM aangeeft. Als zij denken dat het veilig is hopen we dat we met zijn allen weer op het veld kunnen staan. Wanneer dat is weet nu nog niemand. Ik hoop wel heel erg dat we de bekerfinale nog kunnen spelen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -