RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aantal coronapatiënten op de IC in Utrecht licht gestegen

PROVINCIE UTRECHT - Het aantal coronapatiŽnten dat in de provincie Utrecht op de IC ligt is gestegen naar 104. Gisteren, donderdag, was dat aantal nog 96.
Overzicht van het aantal coronapatiŽnten in de vier grote Utrechtse ziekenhuizen:
- UMC Utrecht: Niet duidelijk, gisteren 85 patiŽnten, nu 45 op de IC
- Diakonessenhuis: 58 patiŽnten, van wie 13 op de IC
- Meander MC: 49 patiŽnten, van wie 21 op de IC
- St. Antonius: 85 patiŽnten, van wie 25 op de IC

Hoeveel mensen er in totaal vanwege corona in de Utrechtse ziekenhuizen liggen is nu even niet te zeggen. Het UMC kon daarover vandaag geen definitieve cijfers geven. Gisteren waren dat er opgeteld over de vier ziekenhuizen 255. Zij lagen wel in een ziekenhuis, maar niet op de IC.

Het aantal coronapatiŽnten in de ziekenhuizen in de regio verschilt elke dag iets, maar de cijfers zijn de afgelopen dagen redelijk stabiel. In het Diakonessenhuis zijn er sinds gisteren vier bijgekomen en in het Meander waren dat er zeven. In het Antonius kwamen er de afgelopen 24 uur ook zeven patiŽnten bij.

Volgens de ziekenhuizen kunnen ze deze aantallen aan. Er zijn daarnaast voorbereidingen getroffen om meer patiŽnten op te kunnen vangen als dat nodig is.

EXTRA HANDEN
Bij de Utrechtse ziekenhuizen hebben zich ondertussen honderden oud-werknemers, vrijwilligers en stagiairs gemeld in de strijd tegen het coronavirus. Deze extra handen aan het bed zijn hard nodig, omdat het aantal plekken op de intensive care steeds verder wordt uitgebreid en de druk op verzorging steeds verder wordt opgevoerd.

Het UMC Utrecht meldt dat er 2.600 mensen met een medische achtergond een wervingsformulier hebben ingevuld. Het Meander Medisch Centrum heeft inmiddels 125 aanmeldingen gehad. Bij het St. Antonius zijn er 500 mensen met een medische achtergond die hebben aangeboden om te helpen.

LANDELIJK
In heel Nederland liggen er op dit moment 1324 mensen op de intensive care als gevolg van Covid-19, zo blijkt uit cijfers die verzameld zijn door het Landelijk CoŲrdinatiecentrum PatiŽnten Spreiding (LCPS). In totaal zijn er 2100 bedden beschikbaar.

Onder de 1324 patiŽnten zijn er veertien die in Duitsland liggen. Dat zijn er vijf meer dan donderdag, aldus het LCPS.

Op zondag of maandag zouden er 2400 bedden beschikbaar moeten zijn. Die uitbreiding ligt volgens het LCPS "goed op schema".Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -