RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Scholieren protesteren online in plaats van op straat voor het klimaat

1/2
UTRECHT - Het had een 'ouderwetse' offline staking moeten worden voor een beter klimaatbeleid. In onder meer Utrecht zouden scholieren de straat opgaan voor de protestactie Fridays For Future. Een protestactie kwam er toch, alleen dan wel online.

Wereldwijd maken scholieren nu hun eigen protestbord. Het is de bedoeling dat ze hier een foto van maken en dit publiceren op sociale media met #ClimateStrikeOnline en #DigitalStrike. "Het is moeilijk inschatten of dit gaat werken en of veel mensen mee gaan doen, maar we kunnen het vast groot maken, zegt Ianthe Minnaert uit Maarssen.

Scholieren protesteren online voor het klimaat


De zestienjarige scholiere heeft de oorspronkelijke staking in Utrecht met anderen georganiseerd. "Dat het niet door gaat is natuurlijk jammer," benadrukt ze. De staking die in Utrecht zou plaatsvinden, is onderdeel van de internationale beweging die activiste Greta Thunberg in 2018 heeft opgezet. Thunberg spijbelde van school om te demonstreren.Minnaert heeft ook vaak genoeg gespijbeld. Zij kreeg zelfs twee weken vrij om naar de klimaatconferentie van de Verenigde Naties in Madrid te kunnen gaan. Hier heeft zij andere activisten, waaronder Greta Thunberg, kunnen ontmoeten. "Dit was ontzettend gaaf om mee te maken, maar de besluiten van de politici waren wel teleurstellend. Er gebeurt nog steeds te weinig."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -