Utrecht krijgt er een parkje bij, meer groen op Malieblad

© Gemeente Utrecht
UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft het defintieve ontwerp van het Malieblad vastgesteld. Dat is de kruising van de Maliebaan en de Maliesingel, bij Park Lepelenburg.
Waar nu alleen een volledig door wegen omsloten stukje gazon met daarop een borstbeeld van oud-burgemeester Reiger ligt, komt meer groen en meer ruimte voor wandelaars. Een deel van de weg wordt wandelpad en het andere deel wordt aangepakt in de stijl van de aansluitende Maliesingel. Er komt daar dus ook meer ruimte voor fietsers en minder ruimte voor auto's.
Volgens de gemeente Utrecht wordt ongeveer 2000 m2 asfalt omgezet in groen en kijgt Utrecht er zo een parkje bij. Er worden dertien nieuwe bomen neergezet en het Malieblad wordt teruggebracht in de vorm van een "druppel". Dat was volgens de gemeente ook de vorm die ontwerper Jan David Zocher jr. voor dat stukje stad in petto had. Het Malieblad sluit daarmee weer beter aan bij Park Lepelenburg en het Zocherpark langs de singels.
De provincie heeft voor het Malieblad een subsidie toegekend uit het Fonds Erfgoedparels, bedoeld voor restauratie van monumenten. De herinrichting moet na de zomer beginnen en dat levert - als het goed is - weinig hinder op. Er blijft tijdens het werk in ieder geval één rijstrook open. Het nieuwe Malieblad moet eind dit jaar klaar zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.