RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aantal bevestigde overledenen door corona stijgt naar 1651, aantal ziekenhuisopnamen daalt

BILTHOVEN - Het officiŽle dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 1651. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 164 sterfgevallen doorgekregen. Het aantal nieuwe meldingen over ziekenhuisopnamen is met 336 lager dan vrijdag, toen hierover 502 meldingen binnenkwamen. Het aantal positieve testen nam met 904 toe tot 16.627.

Het aantal meldingen is niet gelijk aan het aantal overledenen in de laatste 24 uur. Sterfgevallen worden vaak pas een of meerdere dagen later door de GGD doorgegeven aan het RIVM. Het werkelijke aantal overledenen ligt dus hoger. In de eerste plaats worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven. Daar komt bij dat lang niet iedere besmetting wordt vastgesteld door een test. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat niet terug in de statistieken.

Overigens meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) gisteren dat er de afgelopen week veel meer mensen zijn overleden dan normaal. Het CBS schat dat in de vierde week van maart bijna 1200 meer mensen zijn overleden dan gemiddeld. De onderzoekers denken dat dit verschil grotendeels te verklaren is door de uitbraak van het coronavirus.

PROVINCIE UTRECHT

Sinds gisteren zijn er in de provincie Utrecht 61 nieuwe bevestigde coronabesmettingen in het ziekenhuis opgenomen. In totaal komt het aantal geregistreerde besmettingen in de ziekenhuizen in onze provincie daarmee op 1330.

Het Landelijk CoŲrdinatiecentrum PatiŽnten Spreiding (LCPS) geeft later op de middag een update over de situatie op de intensivecareafdelingen, waar de patiŽnten belanden die er slecht aan toe zijn. Daar lagen donderdag 1273 patiŽnten. Het aantal beschikbare bedden wordt in de komende dagen uitgebreid naar 2400.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -