RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oproep UMC Utrecht: gebruik handcrèmes en handschoenen

UTRECHT - Nu we extra vaak onze handen moeten wassen krijgen veel mensen een droge of geïrriteerde huid. Het UMC Utrecht geeft tips.

Handcrèmes bieden in bijna alle gevallen de oplossing, zegt dermatoloog Vigfús Sigurdsson. "Welke crème je gebruikt maakt niet zo veel uit. Bij drogisterijen kan je verschillende producten krijgen, zowel duur als goedkoop, die prima zijn voor de handen."

Ook raadt Sigurdsson aan handschoenen te dragen. "Bijvoorbeeld als je in de tuin werkt of kookt. Zulke taken zijn ook belastend voor de huid."

Als de huid zo geïrriteerd raakt dat er eczeem ontstaat, bijvoorbeeld met blaasjes en jeuk, dan raadt de dermatoloog aan naar de huisarts te gaan. "Dan helpt jammer genoeg niet alleen crème. De huisarts kan een sterkere behandeling voorschrijven."

Tot slot benadrukt de huiddeskundige dat handen wassen écht nodig is in tijden van corona. "Ermee stoppen is geen optie. Het helpt om de verspreiding van het virus tegen te gaan."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -