RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Weer minder patiënten met corona opgenomen in het ziekenhuis

PROVINCIE UTRECHT - Opnieuw zijn er minder patiŽnten in het ziekenhuis opgenomen met het coronavirus. In de afgelopen 24 uur heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 253 meldingen over ziekenhuisopnamen binnen gekregen, het laagste aantal in twee weken.

Het zijn er ook een stuk minder dan gisteren, toen er 336 ziekenhuisopnames werden gemeld. Vrijdag kwamen er nog 502 meldingen binnen. Er is dus een dalende lijn te zien.

Het totaal aantal geregistreerde coronadoden in Nederland is gestegen naar 1766. Het RIVM laat weten dat in de afgelopen 24 uur in totaal 115 nieuwe sterfgevallen gemeld zijn, tegen 164 gisteren. Het aantal positieve testen nam met 1224 toe tot 17.851.

In de provincie Utrecht zijn sinds gisteren 94 nieuwe coronabesmettingen gemeld. In totaal ligt het aantal besmettingen hier nu op 1424. Hieronder vind je het aantal ziekenhuisopnames per gemeente.
Het RIVM krijgt de sterftecijfers van de GGD'en in het land. Het werkelijke aantal overledenen ligt hoger. In de eerste plaats worden sterfgevallen soms pas na enkele dagen doorgegeven. Daar komt bij dat lang niet iedere besmetting wordt vastgesteld door een test. Als iemand die niet is getest door het virus komt te overlijden, komt dat niet terug in de statistieken.

INTENSIVECARE

Het Landelijk CoŲrdinatiecentrum PatiŽnten Spreiding (LCPS) geeft later op de middag een update over de situatie op de intensivecareafdelingen, waar de patiŽnten belanden die er slecht aan toe zijn. Daar lagen zaterdag 1360 patiŽnten, van wie zeventien in Duitsland.

Op zondag of maandag zouden er 2400 bedden beschikbaar moeten zijn. Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, zei daar zaterdag over: "We liggen nog altijd op schema met het aantal beschikbare bedden en we zien op dit moment het aantal opnames minder snel stijgen. We hopen dat dit zo doorzet."

Donderdag is voor het laatst een concreet cijfers van het aantal beschikbare ic-bedden genoemd: 2100.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -