RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Radiomakers gaan persoonlijke boodschappen bezorgen in Utrechts asielzoekerscentrum

1/2
UTRECHT - Afstand houden en zoveel mogelijk binnen blijven. Dat geldt voor iedereen en dus ook voor de meer dan 500 bewoners van het asielzoekerscentrum in Utrecht. De vrijwilligers van Radio Einstein maken normaal gesproken podcasts over het leven in het azc maar nu mogen ze vanwege de coronacrisis niet naar binnen. Maar dat houdt dat ze niet tegen om toch te proberen de bewoners een goed gevoel te bezorgen.

Lilian Vis Dieperink is een van de radiomakers. Normaal is zij regelmatig in het azc te vinden om de verhalen van de bewoners over het leven in het gebouw op te nemen. Maar nu kan dat niet. En dat terwijl de situatie aan de Joseph Haydnlaan verre van ideaal is. "Er wonen hier 500 mensen. Dat is normaal al best veel. Ze delen een kamer. Nu kunnen de kinderen niet naar school, die zitten ook allemaal binnen. Dus het is best oppassen want het is niet fijn als hier binnen iemand ziek wordt."

Radiomakers bedenken flessenpost voor azc in quarantaine


De mensen van Radio Einstein wilden daarom wat leuks doen voor de bewoners van het azc. Ze roepen iedereen daarom op om een filmpje of audioboodschap in te spreken. De radiomakers maken daarvan een linkje. Een tekst met dat linkje wordt in een fles gestopt en bezorgd in het azc. Zo kunnen de asielzoekers daar een boodschap krijgen van de buitenwereld.Radio Einstein roept iedereen op om mee te doen en een boodschap in het Nederlands of het Engels via WhatsApp op te sturen naar het telefoonnummer 06 - 1234 62 97. "En dan heb je iemand blij gemaakt", aldus de vrijwilligers. "Iemand die door jouw bericht misschien wel even zijn zorgen vergeet."

"Denk er niet te moeilijk over na, het is al snel heel leuk."
Lilian Vis Dieperink

En voor mensen zonder inspiratie heeft radiomaakster Vis Dieperink nog wel een tip: "Denk er niet te moeilijk over na, het is al snel heel leuk. Het zou niet meer dan 10 minuten moeten kosten om een leuke boodschap in te spreken, jouw favoriete gedicht of verhaal voor te lezen of te iets te vertellen over hoe jij het vindt in deze tijd. Het kan van alles zijn."

Vorige afleveringen van Radio Einstein beluisteren? Dat kan via de Soundcloud-pagina van het collectief.Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -