Wolfsen:meer aandacht voor kinderen

UTRECHT - Burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht drong vrijdag in zijn nieuwjaarstoespraak aan op verbetering van het contact met allochtone ouders. Het is de beste mogelijkheid om lastige allochtone jongens aan te pakken, zegt hij.
Wolfsen wil dat ook allochtone ouders minimaal één keer per jaar op de school van hun kind moeten komen en de Nederlandse taal eindelijk machtig worden.
In 2009 wordt in de wijken gesproken voor voorzieningen voor kinderen. En voor wie nu zwanger is: de 300.000ste inwoner van de stad kan rekenen op cadeautjes van de gemeente.
De incidenten in de wijken Hoograven en Zuilen, waarbij bewoners werden weggepest uit hun wijk, noemde hij als voorbeeld van situaties die absoluut niet meer mogen gebeuren in het nieuwe jaar. Hij kondigde een homo-beleid aan om meer voorlichting te geven.

STATIONSGEBIED

De grootscheepse verbouwing van het Stationsgebied wordt 'alleen maar erger en irritanter' dit jaar, aldus Wolfsen. "Maar net als bij een verbouwing moeten we ons troosten met het eindresultaat dat we voor ogen hebben."
De burgemeester wil geen snelweg door Leidsche Rijn, zoals in een van de mogelijkheden om het verkeersprobleem op te lossen wordt genoemd.
Wolfsen sloot zijn toespraak af met een woord van waardering voor de vele vrijwilligers in de stad.
De toespraak in de Stadsschouwburg werd omlijst met muzikale optredens, onder meer van de Biltstars en van Christiaan Kuyvenhoven, die met een pianola uit het Museum van Speelklok tot Pierement optrad.

De nieuwjaarstoespraak van burgemeester Wolfsen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.