RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Huis-aan-huiskranten woest om hoger beroep: 'Utrecht voert oorlog tegen lokale journalistiek'

UTRECHT - Lokale en regionale huis-aan-huiskranten zijn boos op de gemeente Utrecht. Die ging in hoger beroep tegen het vonnis van het gerechtshof in Arnhem, die stelde dat het gebruik van ja-ja-stickers in strijd is met persvrijheid.

Branchevereniging NNP roept burgemeester Jan van Zanen op om "snel weer bij zinnen te komen". "In een tijd dat we elkaar hard nodig hebben en de informatievoorziening naar kwetsbare groepen, die vrijwel de hele dag binnen zitten, belangrijker is dan ooit, besluit Utrecht om de oorlog tegen de regionale en lokale journalistiek doodleuk door te zetten", aldus de NNP in een reactie op de beslissing van Utrecht.

Het stadsbestuur besloot vrijdag toch te proberen om de ja-ja-sticker door te drukken. Utrecht verwacht dat de Hoge Raad pas over anderhalf jaar uitspraak doet. Ze probeert ondertussen een variant te bedenken waarbij de gratis kranten worden ontzien. In deze variant mogen zij weer worden bezorgd bij huishoudens zonder sticker.

Eerder lieten ook minister Arie Slob (Media), de Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Nederlandse Vereniging van Journalisten al weten dat het besluit van Utrecht de doodsteek voor lokale journalistiek kon zijn.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -