RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwegeiners denken mee over nieuw centrum

1/3
NIEUWEGEIN - De gemeente Nieuwegein vraagt hulp van inwoners over de bouwplannen voor het stationsgebied. Er is een plan gemaakt voor nieuwe woningen en inwoners en medewerkers van de gemeente mogen hun mening geven.

Volgens een woordvoerder van de gemeente was er eerst een bijeenkomst gepland eind van de maand, maar kan dit door de corona maatregelen niet plaatsvinden. "Daarom hebben we deze digitale manier bedacht om input te vragen van Nieuwegeiners."

 Nieuwegeiners denken mee over nieuw centrum. Nieuwegeiners denken mee over nieuw centrum. | Foto: KaiserVR

De plannen zijn gemaakt door FRESCH Real Estate en BRIDGES Real Estate en gaan over nieuwe woningen in het stationsgebied in de binnenstad (City) van Nieuwegein. Het stationsgebied moet een modern knooppunt worden voor tram en bus met daarbij woningen en winkels.

Er is in Nieuwegein een groot tekort aan woningen en de binnenstad is volgens de gemeente een goede plek voor meer woningen. In de plannen waar Nieuwegeiners hun mening over mogen geven zijn nu 450 woningen getekend.

 De nieuwe plannen van Nieuwegein. De nieuwe plannen van Nieuwegein. | Foto: KaiserVR

De reacties op de plannen worden verwerkt en als advies uitgebracht aan het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein. Zij zullen uiteindelijk een besluit nemen over de plannen.

Via de website van de gemeente kan tot 15 april gereageerd worden op de plannen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -