RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

KNVB volgt UEFA en wil eredivisie in zomer afronden

ZEIST/UTRECHT - De eredivisie en eerste divisie worden deze zomer, als de omstandigheden dat toelaten, alsnog hervat en afgerond. De KNVB en de Eredivisie CV hebben dat de clubs uit het betaalde voetbal woensdag in een videoconferentie laten weten. De intentie is om de competities halverwege juni te hervatten.

Sinds de eerste week van maart wordt er, vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus, niet meer gevoetbald. Meerdere clubs, waaronder Ajax, PSV en AZ, verzochten de KNVB vorige week een punt achter het seizoen te zetten. Clubs als FC Utrecht en Feyenoord, die nog een bekerfinale willen spelen en FC Twente spraken zich uit om af te wachten en de adviezen van het RIVM te volgen.

Bij akkoord van het RIVM en de overheid mikt de KNVB op een volledige hervatting in het weekend van 19, 20 en 21 juni, vrijwel zeker zonder publiek. Kort daarvoor staan de inhaalduels AZ-Feyenoord en FC Utrecht-Ajax op het programma.

PLAY-OFFS
De bedoeling is dat de clubs half mei weer gaan trainen en dat de competities eind juli zijn uitgespeeld. Voor de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord wordt een geschikte datum binnen die periode gezocht. De play-offs worden ingekort.

Bij het digitale overleg schoven ook de Eredivisie CV, spelersvakbond VVCS, de belangenvereniging van scheidsrechters, televisierechtenhouder Fox Sports en het Supporterscollectief aan.

De Europese voetbalbond UEFA verzocht alle landen het seizoen, indien mogelijk, af te ronden. Als daar geen gehoor aan gegeven wordt, zou dat gevolgen kunnen hebben voor het aantal beschikbare tickets voor Europese clubtoernooien.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -