RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen nieuwe coronamaatregelen, kabinet denkt aan waarschuwende apps

PROVINCIE UTRECHT - Er komen nu geen nieuwe maatregelen om de corona-epidemie tegen te gaan. De al genomen maatregelen lijken het virus al wat te beteugelen, zegt premier Mark Rutte.

Het is volgens de premier ook zeker reëel dat de strenge maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen, na 28 april van kracht blijven. Rutte noemt het verder "veel te vroeg" om te speculeren wat er gaat gebeuren. De week voor de 28e komt het kabinet met nieuwe maatregelen voor de periode daarna.

Rutte zei dat we "voorzichtig" op de goede weg zijn, maar benadrukt dat iedereen zich wel aan de regels moet blijven houden. Als Nederlanders dat niet langer doen, "schieten we meteen weer naar een nieuwe hoge piek. Een grotere fout kunnen we bijna niet met elkaar maken."

PASEN
Rutte roept alle Nederlanders daarom op om ook dit paasweekend zoveel mogelijk thuis te blijven. "Geen onnodige reizen, geen onnodig grensverkeer. Ik doe een beroep op iedereen om Pasen thuis of dicht bij huis te vieren. Misschien met een digitaal bezoek aan opa of oma of een wandeling in de buurt - uiteraard op afstand van anderen."

De minister-president liet weten de vraag van terugkeer naar de normale gang van zaken te begrijpen. "Maar we moeten waken voor een schijntegenstelling tussen gezondheid en economie. Die tegenstelling is er niet. Als we loslaten, en het virus alsnog om zich heen grijpt, wordt naast onze gezondheid de economie nog harder geraakt. Terug naar het normale leven wordt een zaak van de lange adem."

APPS
Het kabinet onderzoekt de mogelijkheid van apps die waarschuwen wanneer je in contact komt met een coronapatiënt. Zo wil de overheid de verspreiding van het coronavirus verder inperken, zei minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid zojuist op de persconferentie.

Er wordt nog wel gekeken naar de privacy van zulke apps, die bedoeld zijn om de GGD'en te ondersteunen. De apps geven bijvoorbeeld een sein aan mensen met wie je in contact bent geweest als blijkt dat je besmet bent geraakt en houden symptomen in de gaten.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -