RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeenteraad Amersfoort wil met brief bewoners hart onder de riem steken

AMERSFOORT - De voltallige gemeenteraad van Amersfoort steekt in een open brief de inwoners van de gemeente een hart onder de riem. "Als teken van medeleven, bemoediging en ondersteuning in deze crisistijd", schrijven de raadsleden.

"Opeens is de wereld niet meer zoals we haar kennen", begint de brief. De gemeenteraad zegt daarna mee te leven met iedereen die door het coronavirus wordt geraakt, zoals kwetsbare inwoners. Ook ondernemers worden genoemd. "Zij zorgen er mede voor dat Amersfoort een fijne stad is om in te wonen maar worden nu hard getroffen door de coronacrisis."


VITALE BEROEPEN
Mensen in vitale beroepen worden bedankt voor hun werk in "uitzonderlijke omstandigheden", schrijft de raad. "Ook de mensen die geen 'vitaal' beroep hebben en gewoon hun werk doen onder deze moeilijke omstandigheden. En al die andere onzichtbare helden, dankjewel!"

De raadsleden zeggen trots te zijn op de vele initiatieven die de inwoners nu ontwikkelen. "Een boodschap doen voor de oudere buurman, mondkapjes naaien voor personeel in zorginstellingen, een bos bloemen of een taart (laten) bezorgen bij inwoners die kwetsbaar zijn. Initiatieven om Amersfoortse ondernemers te ondersteunen. Kinderwijkraden die kinderen oproepen om de stoep van de buren vrolijk te kleuren."

HULP
De gemeenteraad roept mensen die hulp nodig hebben op om zich te melden. Ook als inwoners zien dat mensen in hun omgeving meer hulp nodig hebben, kunnen bij de gemeente aankloppen. Inwoners kunnen daarvoor contact opnemen met de gemeente via het telefoonnummer 14 030 of kijken op de website van de gemeente via www.amersfoort.nl/corona.

"Wij zijn samen één stad: Wij Amersfoort", eindigt de brief.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -