RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aantal doden door coronavirus met 147 gestegen, 71 nieuwe besmettingen in provincie Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Het dodental door het coronavirus in Nederland is sinds gisteren toegenomen met 147 naar 2248. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden, meldt het RIVM. Voor het eerst sinds de uitbraak in Nederland liggen er minder patiŽnten op de intensive care.

Er zijn 308 nieuwe ziekenhuisopnames en in Nederland zijn tot nu tot 20549 bevestigde besmettingen gemeld. Doordat er sinds maandag meer getest wordt zullen er waarschijnlijk ook meer positief geteste patiŽnten gevonden worden. "Een toename in het aantal meldingen betekent dus niet dat de ziekte zich sneller verspreidt", stelt het RIVM.

In de cijfers is een dalende lijn te zien. Dat geldt zowel voor het aantal ziekenhuisopnamen als voor het aantal sterfgevallen. Op 27 maart kwamen de meeste nieuwe coronapatiŽnten in ziekenhuizen binnen: 530. Enkele dagen daarna, op 2 april, overleden de meeste mensen die met het virus waren besmet: 154.

PROVINCIE UTRECHT

In de provincie Utrecht zijn nu 1599 coronabesmettingen bekend. Sinds gisteren zijn er 71 nieuwe coronagevallen bijgekomen. De provincies met de meeste besmettingen zijn Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland.

Bijna een kwart van de besmettingen is voor rekening van Noord-Brabant, waar de uitbraak in Nederland begon. In die provincie ziet het RIVM inmiddels wel dat de epidemie "lijkt af te vlakken". De noordelijke provincies blijven nog steeds grotendeels buiten schot in de corona-epidemie. Het aantal besmettingen in Noord-Nederland is "stabiel laag".

Oudewater in de provincie Utrecht behoort tot de tien gemeenten met relatief de meeste ziekenhuisopnames per 100.000 inwoners. Twintig inwoners liggen met corona in het ziekenhuis.

MINDER IC-OPNAMES

Voor het eerst sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus in Nederland is het aantal coronapatiŽnten op de intensive care gedaald. In totaal liggen nu 1408 mensen op een ic. Dinsdag waren het er 1424. Dat maakte het Landelijk CoŲrdinatiecentrum PatiŽten Spreiding (LCPS) woensdag bekend. De daling komt volgens het LCPS doordat de afgelopen tijd minder mensen in ziekenhuizen zijn opgenomen.

In Nederland zelf liggen nu 1356 mensen op de intensive care. Dat zijn er 22 minder dan dinsdag. Het aantal Nederlanders dat op een ic in Duitsland ligt, is gestegen van 46 naar 52.

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg, noemt de cijfers gunstig. "De werkdruk op de ICs blijft onveranderd hoog", voegt hij er wel aan toe. Kuipers benadrukt dat de daling ook nog maar licht is. "Het is daarom veel te vroeg om maatregelen vandaag of morgen al te versoepelen."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -