RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ondernemers in de knel: een oude taart verkoopt niet

1/2
BAARN - Het zijn zware tijden voor kleine ondernemers. Horecazaken, winkels, tattooshops, ze hebben allemaal te maken met wegvallende omzet. En dat terwijl de kosten doorlopen. De komende dagen leest u op deze site portretten van mensen in de knel. Vandaag het verhaal van Lian Gugelot. Ze is patissier gespecialiseerd in unieke taarten.

Om Lian te bezoeken moet je naar een sfeerloos bedrijventerrein in Baarn. Een anoniem bedrijfspand herbergt haar werkplek. Als je tegenover haar zit dan gebeurt iets geks, zo sfeerloos is de omgeving, zo inspirerend is deze kleine ondernemer. Al vanaf de eerste zinnen spat de passie voor de patisserie er van af.

GLUNDEREN
"Mijn vak is het beste! Vooral als je de gezichtjes ziet van de kinderen of de mensen die gaan trouwen. Als je de taart neerzet en de mensen gaan glunderen, dat maakt het het mooiste vak ooit. Waar we komen zijn mensen altijd blij."

Taartenmaker Lian Gugelot ziet haar omzet wegvallen


Lian toont een aantal voorbeelden van haar kunnen. Dat doet ze met plaatjes en met neptaarten, want de laatste weken is er geen verse taart het bedrijf uitgegaan. "Ineens viel alles weg. Bestellingen werden afgezegd, bruidstaarten geannuleerd." Behalve taarten voor feesten en partijen staat ze met haar lekkers ook op festivals. Maar alle festivals zijn ook gecanceld.

ZORGELIJK
"Ik heb vier jaar lang heel hard gewerkt om mijn bedrijf te maken zoals het nu is. En in een hele korte tijd is het weg." De vriendelijke en vrolijke uitstraling van de vrouw vertoont een zorgelijke blik als ze aangeeft niet te weten hoe het verder moet.

Kleine ondernemers krijgen een vergoeding van 4.000 euro, maar dan moet je wel een eigen bedrijfspand hebben. Dat heeft Lian, alleen is ze dat vergeten door te geven aan de instanties. Een onbenullig detail, dat volstrekt onbelangrijk lijkt. Maar voor Lian maakt het de ramp alleen maar groter.

LENEN
Om te overleven zal ze moeten gaan lenen, en daar heeft ze eigenlijk geen zin in. Nog twee weken en dan is haar eigen geld op. Dat is niet alleen een probleem voor haar, ook haar dochter werkt in de zaak. En daarnaast zijn er twee zzp-ers die nu niet meer ingehuurd worden.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -