RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zero tolerance in Zeist: direct boete bij negeren coronamaatregelen

ZEIST - In de gemeente Zeist is de periode van waarschuwen voorbij. Vanaf vandaag delen de politie en de gemeentelijke handhavers op gezag van de burgemeester direct boetes uit aan iedereen die de maatregelen rond het coronavirus negeert.

Vooral inwoners die geen 1,5 meter afstand bewaren kunnen direct rekenen op een boete. De gemeente nam het besluit onder meer omdat jongeren op sportvelden en in voetbalkooien te dicht bij elkaar bleven komen. Herhaaldelijk waarschuwen kost volgens Zeist te veel tijd en had bovendien ook niet het gewenste effect.

EXTRA AANDACHT
Naast de jongeren kunnen ook recreanten, mountainbikers en eigenaren van honden, die in de bossen de maatregelen negeren, op extra aandacht van de handhavers rekenen. Huis- en tuinfeesten vallen ook onder dit verscherpte beleid.

"De gemeente Zeist wil dat de maatregelen om het coronavirus in te dammen worden opgevolgd. Door iedereen. Dat is geen punt van discussie," zegt wethouder Marcel Fluitman. "De maatregelen zijn belangrijk om de publieke gezondheid te beschermen."

PASEN
Ook tijdens het paasweekeinde wordt onverminderd gehandhaafd, waarschuwt de gemeente. Zeist verwijst naar de eigen website waar de belangrijkste maatregelen op een rij zijn gezet.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -