RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zo kom je de Paasdagen met veel eten 'corona-proof' door

PROVINCIE UTRECHT - Dit weekend is het Pasen. Voor veel mensen betekent dat normaal gesproken gezellig naar familie toe, om samen te brunchen en eieren te zoeken. Dit jaar kan dat niet. Premier Rutte zei: "Houd vol en blijf zoveel mogelijk thuis. Ook dit Paasweekeind. Ik doe een beroep op iedereen om Pasen thuis te vieren."

Eieren zoeken kan natuurlijk in de tuin, op het balkon of gewoon in de huiskamer en keuken. Maar met familie buiten de deur ontbijten, lunchen of brunchen gaat dit jaar niet.

Gelukkig zijn er altijd weer een boel creatieveling die ons op andere manieren proberen te vermaken. Zo kun je op Eerste Paasdag gewoon vanuit je luie stoel meedoen aan de 'Quiz Zegers' of met je gezinnetje op jacht gaan naar beren in plaats van eieren.

Ondanks de coronacrisis zijn veel keukens wel open en kun je bij veel restaurants een ontbijt of lunch afhalen of laten bezorgen. Even beeldbellen met de familie en je komt toch een heel eind!

Hier vind je een aantal zaken die je deze Pasen graag culinair komen verwennen:

Zo heeft Restaurant Zuiver Eerste Paasdag een heuse paasbrunch drive-thru, in Utrecht en Amersfoort. Berghotel Amersfoort regelt een brunch of Easter Tea.

Bij Koffie & Ik in Utrecht kun je voor Eerste of Tweede Paasdag terecht voor een ontbijt. Niet in de buurt? Misschien kun je het Paasontbijt van Restaurant 't Ryck in Kamerik afhalen, of bij de Vianese bakker Steehouder.

De koks van Kantien in Utrecht gaan aan de slag met een brunch. Ook een brunch maken ze bij The Blueberry in Amersfoort.

Daarnaast zitten ze ook bij De Landgoederij in Bunnik niet stil. Daar behoort het laten bezorgen van een paasbrunch tot de mogelijkheden. Bij Vroeg, ook in Bunnik, kun je zelf allerlei lekkere paasdingen komen halen in de winkel. Ze gaan helemaal los met de verkoop van een paasdiner -ontbijt -high tea en -taartje.

De dames van het Utrechtse zaakje Rabarber maken 'Brunch Bags', ook vegetarisch of veganischtisch. Een 'paasbox' is dan weer te bestellen bij Le Brasseur in Maarssen.

Of toch liever een Paasdiner? Broei in Utrecht regelt het. Dineren kan ook Italiaans, mits je in (de omgeving van) Woerden woont. Dan kun je terecht bij Viviano.

We zijn ons ervan bewust dat dit geen volledige lijst is. Kijk vooral bij je favoriete horecazaak of ze ook iets lekkers komen bezorgen! Fijne Paasdagen vast!


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -