RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IC-verpleegkundige in gezicht gespuugd in Zeist: 'Ik ben zo boos, dit is onbeschoft en smerig'

ZEIST - Een IC-verpleegkundige uit Zeist is in haar gezicht gespuugd door een groep jongens op scooters toen ze aan het hardlopen was. Ze heeft aangifte gedaan bij de politie. "Dit is zo onbeschoft en smerig. Dit doe je in deze tijd gewoon niet."

De 33-jarige Renate (achternaam is bij de redactie bekend) werkt als IC-verpleegkundige op de COVID-afdeling in een ziekenhuis in Utrecht. Ze is daar bezig met het redden van levens van patiënten die zijn geïnfecteerd met corona. Om haar intensieve baan en de zorg voor haar jonge kinderen te combineren, moet ze erg fit zijn. Daarom ging ze gisteravond een rondje hardlopen, vertelt ze aan RTV Utrecht.

'Moet je even afstappen, goorlappen', riep ik. Ik was zo boos!"
IC-verpleegkundige Renate

"Ik liep op de Utrechtseweg richting Zeist toen ik drie scooters met daarop zes jongens aan zag komen rijden. Ik zag dat ze een beetje raar deden tegen een fietsende tegenligger, maar ik rende gewoon door. Toen hoorde ik geschreeuw boven mijn headset uitkomen en voelde ik natte spetters in m'n gezicht."

Renate draaide om en rende achter de jongens aan, maar het lukte haar niet om de scooters te achterhalen. "'Moet je even afstappen, goorlappen', riep ik. Ik ben zo boos! Dit is zo onbeschoft en smerig. Dit doe je in deze tijd gewoon niet."

Alleen aangifte doen is voor Renate niet genoeg. "Ik ben 's avonds met mijn auto langs een aantal hangplekken gereden om de jongens te zoeken, maar helaas heb ik ze niet kunnen vinden. Ik moet elke dag helpen met het redden van levens. Ik doe mijn werk met heel mijn hart, maar daar moet je me niet in tegenwerken. Op deze manier werk je me dus echt tegen."

De politie is hard op zoek naar de daders en hoopt dat getuigen informatie hebben. Het spugen gebeurde rond 19.00 uur. De jongens hadden een lichtgetinte huidskleur en droegen petjes en donkere kleding.

Ik moet elke dag helpen met het redden van levens. Ik doe mijn werk met heel mijn hart."
Renate

BESMET
Renate maakt zich niet heel veel zorgen dat ze nu besmet is met het coronavirus. Maar voor de zekerheid heeft ze het incident wel bij haar werkgever gemeld. "Ik ben me er bewust van dat veel mensen geen klachten hebben, maar toch besmet zijn. Die kan ik ook in de supermarkt tegenkomen. Maar als ik binnen nu en twee weken toch klachten krijg, dan wil ik wel getest worden."

Mocht Renate toch corona krijgen, dan zou een Utrechts ziekenhuis een zeer belangrijke verpleegkundige moeten missen in een extreem drukke periode. "Het is zo stom... Alsof je je bakker omlegt, terwijl je heel hard brood nodig hebt."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -