RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ondernemers in de knel: starter na acht weken al weer dicht

PROVINCIE UTRECHT - Het zijn zware tijden voor kleine ondernemers. Horecazaken, winkels, tattooshops, ze hebben allemaal te maken met wegvallende omzet. En dat terwijl de kosten doorlopen. De komende dagen leest u op deze site portretten van mensen in de knel. Vandaag het verhaal van Ronald Haringsma, sinds acht weken zelfstandig ondernemer, hij heeft een tattooshop.

Ronald heeft een roerig leven met ups en downs. Het vorige jaar zat het hem tegen, hij werkt in de bouw, maar door de stikstofcrisis en gedoe rond Pfas, was er ineens minder te doen. Nu is Ronald er niet de man naar om bij de pakken neer te gaan zitten. Zijn veertigste verjaardag was in aantocht, hoogste tijd om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan. En zo opende hij begin dit jaar zijn eigen tattooshop op een bedrijventerrein in Leidsche Rijn, First Floor Tattoo.

PIJNLIJK

Velen krijgen koude rillingen als ze het snerpende geluid van een tattoo-machine horen. Over het lawaai heen zegt Ronald: "Dit is het geluid dat we voorlopig niet zullen horen." En dat klopt, hij heeft in zijn vak direct lichamelijk contact met zijn klanten, en dus moet hij stoppen met zijn werk. "Na acht weekjes als startende ondernemer je deur moeten sluiten is pijnlijk."

Ronald heeft het geluk dat zijn huur niet belachelijk hoog is, hij zit in een bedrijfsverzamelgebouw met 50 andere starters. De investeringen in zijn bedrijf heeft hij uit eigen zak gedaan, er is dus geen bank die hem in de nek hijgt. Toch is hij niet optimistisch: "Hoe het er nu voor staat, lastig. Ik heb nul inkomen en mag geen geld verdienen. Dus het ligt er aan hoe we er met de verhuurder uitkomen."

FUCK COVID-19

Om toch nog inkomen te genereren probeert de jonge ondernemer het met textiel. Hij heeft een T-shirt ontworpen met daarop de tekst 'Fuck COVID-19' gedrukt, gevolgd door 'We will win'. Een begin is er: de eerste dertig bestellingen zijn binnen. Maar of hij daar de crisis mee overleeft kan alleen tijd ons leren.

Ondernemers in de knel: Starter na acht weken al weer dicht


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -