RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Zorgverleners moeten extra verzekerd worden'

UTRECHT - Voor zorgverleners die intensief met coronapatiŽnten werken, is deze week de Stichting Zorg na Werk In Coronazorg (ZWIC) opgericht. De stichting wil een steunfonds opzetten voor zorgverleners en hun familieleden. Het initiatief komt van traumachirurg Marijn Houwert die bij het UMC Utrecht werkt.

Bij de zorgverleners gaat het onder meer om verpleegkundigen en ambulancepersoneel die door het werken met coronapatiŽnten zelf gezondheidsrisico's lopen. "We moeten zorgen voor onze zorgverleners, zeker in deze coronatijd", zegt Houwert. "Applaus is fijn, steun is beter".

De aanleiding voor de oprichting van de stichting was de eerste operatie van een Covid-19-patiŽnt door orthopedisch chirurg Sander Muijs, die ook bij UMC Utrecht werkt. Na afloop besloot hij Houwert te bellen en zijn zorgen te uiten. Muijs vroeg zich af of Nederland wel goed genoeg zorgt voor de betrokken professionals die actief zijn in de frontlinie.

Stichting ZWIC vraagt overheid, organisaties, bedrijven en burgers om bij te dragen aan het steunfonds zodat (familieleden van) arts-assistenten en verpleegkundigen er indien nodig een beroep op kunnen doen. De bijdragen zijn onder meer bedoeld om de financiŽle gevolgen te helpen opvangen van onverhoopt overlijden of arbeidsongeschiktheid.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -