RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Drempels na één dag al weer weg op Wakkerendijk Eemnes

EEMNES - Snelheidsdrempels die gisteren op de Wakkerendijk zijn geplaatst zijn al weer weg. Door een communicatiefout zijn de drempels op de verkeerde plek geplaatst. Volgens projectleider Jan Oosterbaan van de gemeente maakt het voor het eindresultaat niet uit: "De werkzaamheden gaan gewoon door."

Jan Oosterbaan werd meteen gebeld door omwonenden: "Er ligt een drempel voor m'n deur." Dat was namelijk niet de afspraak die de gemeente maakte met de aannemer. De Wakkerendijk is de "Parel van Eemnes" en gaat op de schop om de verkeersveiligheid te verbeteren.

Daar horen ook snelheidsbeperkende maatregelen bij, zoals bijvoorbeeld verkeersdrempels. "Prima", zegt Oosterbaan over die drempels, "maar dan moet je ze niet voor een woning neerleggen, want de dijk beweegt." Bewoners trillen hun huizen uit en op den duur kan het voor schade aan gebouwen zorgen.

De drempels komen op delen van de dijk te liggen waar geen woningen staan. Waar wel woningen staan wordt gezocht naar een alternatief. Dat kunnen bijvoorbeeld chicanes zijn waar tegemoet komend verkeer op elkaar moet wachten. Door de coronamaatregelen zijn de werkzaamheden vertraagd, de bedoeling is dat de Wakkerendijk voor eind juli klaar is.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -