RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Alles wijst op zwangerschap panda Wu Wen

RHENEN - Reuzenpanda Wu Wen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen bouwt aan een kraamhol. Ook de hormoonspiegel in haar urine stijgt waardoor het er volgens haar verzorgers alle schijn van heeft dat er een babypanda op komst is.

Op beelden van de dierentuin is ook te zien dat de panda steeds vaker eet en slaapt in het kraamhol. Toch houden de verzorgers nog een slag om de arm. Bij panda's komen geregeld schijnzwangerschappen voor waarbij de dieren wel 'zwanger gedrag' vertonen, maar uiteindelijk toch geen nakomeling voortbrengen.

Vorig jaar was dat het geval in Rhenen na een mislukte paringspoging, maar de verzorgers zien nu wel een duidelijk verschil. Vorige keer werd er geen nest gebouwd, nu wel.

Pas kort voor de geboorte kan met zekerheid worden gezegd of er een pandababy komt of niet. Daarna duurt het nog een tijd voor het publiek zich aan het dier kan vergapen. Dat zorgde in BelgiŽ, waar vorig jaar een tweeling werd geboren, voor een enorme toeloop. Dat zal voorlopig door de coronacrisis in Rhenen niet zo snel gebeuren. De dierentuin is, net als alle andere dierenparken in Nederland, gesloten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -