RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Dodental corona toegenomen met 148, dalende lijn zet door

PROVINCIE UTRECHT - Het dodental door het coronavirus in Nederland is sinds gisteren toegenomen met 148 naar 2.396. Deze mensen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden, meldt het RIVM.

Wanneer iemand overlijdt aan het coronavirus, wordt dat vaak pas een of meerdere dagen later doorgegeven. De cijfers willen dus niet zeggen dat in de afgelopen 24 uur 148 mensen zijn overleden. Mensen die aan het coronavirus overlijden zonder dat ze daar positief op zijn getest, ontbreken in de statistieken.

Er zijn 237 nieuwe ziekenhuisopnames en in Nederland zijn tot nu tot 21762 bevestigde besmettingen gemeld. Doordat er sinds maandag meer getest wordt zullen er waarschijnlijk ook meer positief geteste patiŽnten gevonden worden. Een toename in het aantal meldingen betekent dus niet dat de ziekte zich sneller verspreidt.

In de cijfers is een dalende lijn te zien. Dat geldt zowel voor het aantal ziekenhuisopnamen als voor het aantal sterfgevallen. Op 27 maart kwamen de meeste nieuwe coronapatiŽnten in ziekenhuizen binnen: 530. Enkele dagen daarna, op 2 april, overleden de meeste mensen die met het virus waren besmet: 154.

In de provincie Utrecht zijn nu 1602 coronabesmettingen bekend. Sinds gisteren zijn er 3 nieuwe coronagevallen bijgekomen.

Uit de cijfers van het RIVM blijkt dat het aantal ziekenhuisopnames al een week daalt. Ook het aantal sterfgevallen per dag daalt. De meeste overledenen zijn 65-plussers, maar onder de doden zijn ook twee twintigers, drie dertigers en negen veertigers.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -