RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bunniks hotel speelt in op anderhalvemetereconomie


BUNNIK - Het Postillion Hotel in Bunnik is er klaar voor. Nu is het hotel nog dicht en mogen er ook geen congressen worden georganiseerd, maar hopelijk kunnen er straks weer gasten worden ontvangen. Hoewel dat dan op een hele andere manier zal gaan.

Met een meetlint in de hand is het personeel van Postillion druk in de weer met tafeltjes en stoeltjes. Alles krijgt een nieuwe opstelling, zodat er tussen iedere gast anderhalve meter ruimte is.

"Toen we de oproep hoorden van premier Rutte om na te denken over hoe je omgaat met de anderhalvemetersamenleving leek het ons een goed idee daar zo snel mogelijk werk van te maken," vertelt commercieel directeur Mark Struik. "Dat is best een uitdaging voor ons omdat we veel mensen tegelijk op één plek hebben tijdens congressen."

Daar is iets op gevonden. Het Postillion heeft een boardingsysteem bedacht zoals in het vliegtuig, inclusief boardingpas en instructiefilmpje over looproutes. "We moeten voorkomen dat mensen gaan ronddwalen. Ze moeten meteen weten waar hun stoel is, zodat er geen opstoppingen ontstaan."

Het is nog maar de vraag of er straks ook daadwerkelijk congressen kunnen worden georganiseerd. De maatregelen van het kabinet gelden nog tot 28 april, in de week voor die datum wordt duidelijk of horeca en andere sectoren mondjesmaat weer open kunnen. Als dat al mag, moet het allemaal gebeuren met die anderhalve meter in het achterhoofd. De oproep van de premier was dan ook gericht aan alle sectoren om daar alvast over na te denken.

"We zijn nu in ieder geval voorbereid. En we willen niet bij de pakken neer gaan zitten en nadenken over wat allemaal niet kan. Dit kan in ieder geval alvast wel", zegt Struik.

'We willen niet bij de pakken neer gaat zitten en nadenken over wat allemaal niet kan.'


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -