RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse PVV wil minder ambtenaren uit Amsterdam: 'Ze hebben minder binding met de stad'

UTRECHT - De Utrechtse PVV vindt dat er teveel ambtenaren van de gemeente Utrecht in Amsterdam wonen. De partij wil dat het college in het vervolg voorrang verleent aan sollicitanten uit de Domstad zelf.

"We hadden laatst een excursie naar Amsterdam", vertelt fractievoorzitter Henk van Deśn. "Een delegatie van de Utrechtse gemeenteraad bezocht een aantal Amsterdamse nieuwbouwwijken. Op de heenweg reisden er veel ambtenaren mee in de bus. Op de weg terug naar Utrecht was de bus bijna helemaal leeg. Dit omdat veel ambtenaren in Amsterdam bleken te wonen."

Van Deśn vraagt zich af of ambtenaren die niet in de stad wonen hun werk wel goed kunnen doen. "Deze ambtenaren hebben minder binding met de stad waarvoor zij werken. Terwijl ze wel verantwoordelijk zijn voor beleid dat inwoners direct raakt, zoals mobiliteit en wonen."

Daarom vraagt hij het college of het mogelijk is om bij sollicitatieprocedures te kiezen voor ambtenaren uit de eigen gemeente. "Bij gelijke geschiktheid gaat wat ons betreft de Utrechter voor."

Ook wil de PVV van de wethouder weten hoe groot het aantal ambtenaren is dat niet in Utrecht woont.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -